علمی,کتاب,مجله,مقاله,خبری,برنامه,جزوه,هک

خدا,موبایل,اینترنت,science‌,پایان نامه,ورزش,روزنامه,حوادث,کنکور

علمی,کتاب,مجله,مقاله,خبری,برنامه,جزوه,هک

خدا,موبایل,اینترنت,science‌,پایان نامه,ورزش,روزنامه,حوادث,کنکور

کیفیت میکروبی آب مصرفی کارخانه های تولید کننده مواد غذایی تهران

نقش آب در گردش کارخانجات صنایع غذیی بسیار مهم و حیاتی است، به طوری که نبود و یا کمبود آب مناسب باعث اختلال در کار تولید و یا تولید محصولات نامرغوب و غیر بهداشتی میشود. غالبا آب در صنایع غذایی به صورت های مختلف مانند شستشوی مواد خام، شستشوی وسایل و تجهیرات، انتقال حرارت، ایجاد بخار برای مصارف پخت و اتوکلاو کردن و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. به علاوه ، آب یکی از اجزای تشکیل دهنده مواد خوراکی و آشامیدنی است و در مجموع، پایش کیفی آب مورد استفاده در کارخانجات مواد غذایی به منظور اطمینان از مناسب و بهداشتی بودن آن ضروری است.
گرچه هدف اصلی این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی آب مورد مصرفی کارخانه های تهیه کننده مواد غذایی در تهران بود، اما بعضی از پارامترهای شیمیایی - فیزیکی مانند سختی آب، PH، طعم و بو و نیز تعیین کلر باقیمانده به عنوان یک شاخص مهم به منظور گندزدایی موثر آب نیز بررسی شد.
برای انجام تحقیق، پنجاه کارخانه از مجموع بیش از ۷۰۰ کارخانه مواد غذیی تهران بر حسب وفور و عرضه مواد غذایی بطور تصادفی انتخاب گردید. اطلاعات کلی در رابطه با سیستم تامین آب مصرفی کارخانه مانند منبع یا منابع تامین آب، حجم آب مصرفی، مخزن و یا مخازن ذخیره، روش گند زدایی و ... در فرمی که برای این منظور تهیه شده بود، جمع آوری گردید . سپس برای تعیین کیفیت میکروبی و شیمیایی آب، در چندین نوبت از نقاط مختلف شبکه نمونه برداری و در زمان و شرایط مناسب به آزمایشگاه منتقل و آزمایش های مربوط بر روی نمونه ها انجام شد.
نتایج تحقیق نشان داد ۹۴ درصد کارخانجات، سیستم تامین آب خصوصی دارند و ۹۲ درصد از آب زیر زمینی با حفر چاه عمیق یا نیمه عمیق استفاده می نمایند. بررسی نشان داد فقط ۳۶ درصد از کارخانه ها قبل از مصرف آب را گند زدایی میکنند که در ۹۰ درصد موارد از کلر و ترکیبات آن استفاده میشود. در کارخانجاتی هم که گند زدایی آب انجام میشود سیستم گندزدایی و میزان کلر باقیمانده آب مناسب نیست. ۴۷.۷ درصد نمونه آب کارخانجات به کلیفرم ها با میانگین ۲?/۵/۱۰۰ ml و ۱۰.۴درصد به کلیفرمهای مقاوم به حرارت با میانگین ۸/۶/۱۰۰ ml آلوده میباشند.
از نظر سختی آب مصرفی، آزمایش ها نشان داد در اغلب کارخانجات به دلیل استفاده از آب های زیرزمینی، میزان سختی آب بالا می باشد. در این گونه کارخانجات عوارض ناشی از سختی آب در تاسیسات و حتی در فرایند تولید مواد غذایی محسوس است.
ابوالقاسم نیک فرجام
احمدرضا یزدان بخش
کاظم غفاری نیک
مهدی بهبهانی

پایگاه اطلاعات علمی

خلیج فارس آلوده ترین محیط زیست تاریخ جهان - چهارشنبه ششم مهر 1390
مرگ تدریجی کارون بزرگترین و زیباترین رودخانه ایران - چهارشنبه ششم مهر 1390
انسان سالم در زیستگاه سالم - سه شنبه پنجم مهر 1390
انواع فاضلاب و شبکه های جمع آوری فاضلاب - سه شنبه پنجم مهر 1390
باکتری ها و میکروارگانیسم های مفید - دوشنبه چهارم مهر 1390
آب، آلودگی، تصفیه، کیفیت - جمعه یکم مهر 1390
انواع و ترکیبات فاضلاب - جمعه یکم مهر 1390
کنترل خوردگی و رسوب در سیستمهای آبی - جمعه یکم مهر 1390
تصفیه آب مصرفی بویلرهای صنعتی - جمعه یکم مهر 1390
اسمز معکوس Reverse Osmosis - جمعه یکم مهر 1390
ماهی ها در آب هم می میرند - جمعه یکم مهر 1390
بررسی کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی (جی آی اس) در فعالیتهای صنعت آب و برق - جمعه یکم مهر 1390
استقرار و پیاده‌سازی نظام نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه تأسیسات آب شرب کشور - چهارشنبه سی ام شهریور 1390
توسعه آبزی پروری راهکاری برای استفاده بهینه از آب - چهارشنبه سی ام شهریور 1390
زباله های شهری - چهارشنبه سی ام شهریور 1390
تهیه نقشه ژئومورفولوژی - سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390
ژئومورفولوژی - سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390
بیماریهای ناشی از آلودگی آبها به برخی عناصر - سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390
چگونه کیفیت آب مصرفی را بالا ببریم؟ - سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390
قدر این گوهر بدانیم - سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390
بیست لیتر آب برای زنده ماندن - سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390
دریا را گل نکنیم - سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390
انقراض نسل رودها به بهای؟ - سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390
نوع جدید ابر جاذب ها به حل بحران کمبود آب کمک می‌کنند - یکشنبه بیست و هفتم شهریور 1390
تاریخچه آب انبار - شنبه بیست و ششم شهریور 1390
بررسی آبیاری و تاریخچه آن - شنبه بیست و ششم شهریور 1390
فاضلاب و تصفیه آن - شنبه بیست و ششم شهریور 1390
آب و بیماری - شنبه بیست و ششم شهریور 1390
مدیریت تقاضای آب - شنبه بیست و ششم شهریور 1390
هیدرولیک - پنجشنبه بیست و چهارم شهریور 1390
آب و منابع آب - پنجشنبه بیست و چهارم شهریور 1390
روش های آبیاری - پنجشنبه بیست و چهارم شهریور 1390
نقش مطالعات پایه منابع آب در مدیریت سیلاب - پنجشنبه بیست و چهارم شهریور 1390
خداحافظی با سفره‌ ها - چهارشنبه بیست و سوم شهریور 1390
آلودگی مسیل ها و راه های جلوگیری - چهارشنبه بیست و سوم شهریور 1390
حصبه یا تیفوئید - چهارشنبه بیست و سوم شهریور 1390
تصفیه فاضلاب صنایع لبنی - چهارشنبه بیست و سوم شهریور 1390
پمپ های آبرسانی - چهارشنبه بیست و سوم شهریور 1390
دستورالعمل لازم جهت اپراتوری و مراقبت سیستم پمپاژ - چهارشنبه بیست و سوم شهریور 1390
ازن - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390
معرفی انواع شاخص های خشکسالی - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390
استفاده از گیاهان برای تصفیه فاضلاب - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390
گزارشی از واحد تصفیه پسآب به روش تبخیر - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390
اصول تصفیه آب و پسابهای صنعتی - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390
معرفی ماده دی اکسید تیتانیوم و خواص آن (فوتوکاتالیست‌) - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390
آب و بیماری‌ های قلبی - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390
قنات میراث فرهنگی و علمی ایرانیان - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390
توسعه فن آوری آب شیرین کن، راهی برای مبارزه با کمبود آب - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390
یک بار سرمایه گذاری برای همیشه - سه شنبه بیست و دوم شهریور 1390

سدها جوابگو نیستند - سه شنبه بیست و دوم شهریور

کیفیت میکروبی آب مصرفی کارخانه های تولید کننده مواد غذایی تهران