علمی,کتاب,مجله,مقاله,خبری,برنامه,جزوه,هک

خدا,موبایل,اینترنت,science‌,پایان نامه,ورزش,روزنامه,حوادث,کنکور

علمی,کتاب,مجله,مقاله,خبری,برنامه,جزوه,هک

خدا,موبایل,اینترنت,science‌,پایان نامه,ورزش,روزنامه,حوادث,کنکور

شلیک مرگبار سیاهچاله کهکشان : ستاره مرگ

بر اساس یافته های جدید رصد خانه های ناسا یک فوران قدرتمند که توسط یک ابر سیاهچاله به بیرون پرتاب می شود در حال کوبیدن به یک کهکشان نزدیک به این سیاهچاله می باشد.

این سامانه که 3C321 نامیده می شود دو کهکشان را در خود جای می دهد که به دور هم می چرخند. اطلاعات بدست آمده از توسط تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا نشان می دهد که هر دو کهکشان در مرکز خود دو ابر سیاهچاله دارند. اما یک فوران از نزدیکی سیاهچاله کهکشان بزرگتر (کهکشان ستاره مرگ) در حال گسیل شدن است و ظاهرا کهکشان کوچکتر در مسیر این زیانه قرار گرفته است.



زبانه های تولید شده توسط ابر سیاهچاله مقادیر زیادی انرژی را تا فاصله های بسیار دور از سیاهچاله منتقل می کنند بگونه ای که این انرژی ها ماده را بطور گسترده و در مقیاسی بسیار بزرگتر از اندازه خود سیاهچاله تحت تاثیر قرار می دهند.





مارتین هارد کاسل که در این تحقیق همکاری می کند می گوید" ما شاهد فورانهای زیادی در عرصه کیهان هستیم اما هنوز سعی داریم به برخی از خواص اساسی آنها پی ببریم. این سامانه به ما فرصت می دهد تا دریابیم زمانیکه زبانه ها به کهکشان دیگری برخورد می کنند چه تغییری در آنها حاصل می شود و بعد از آن چه اتفاقی برای آنها می افتد."



احتمالا این زبانه تاثیر زیادی روی کهکشان همسایه خواهد داشت زیرا کهکشانهای موجود در سامانه 3C321 بسیار نزدیک به هم و فقط حدود بیست هزار سال نوری از هم فاصله دارند.



تصاویر حاصله از این رصد خانه ها نقطه روشنی در محل برخورد این زبانه با کناره کهکشان را نشان می دهند که در آنجا بخشی از انرژی این زبانه پراکنده می شود. این برخورد باعث تداخل در حرکت زبانه و انحراف آن شده است.





تصاویر همچنین جنبه بی نظیر دیگری از این واقعه را ترسیم می کنند: این فواره حدود یک میلیون سال قبل شروع به اثر گذاری روی کهکشان کرده که این زمان یک بخش بسیار کوتاه از طول عمر این سامانه است. این بدین معنی است که این واقعه فرصت خوبی برای مطالعه چنین پدیده ای است.



البته ممکن است که این رخداد زیاد هم برای کهکشان کوچکتر ناخوشایند نباشد. جریان بسیار بزرگ انرژی و پرتو های ناشی از این زبانه می تواند باعث شکل گیری تعداد بسیار زیادی ستاره و سیاره شود. البته این فرایند شکل گیری بعد از اتمام پیامد مخرب اولیه آغاز می شود. نتایج این تحقیقات در نشریه Astrophysical Journal به چاپ خواهند رسید.



منبع: http://www.spaceflightnow.com/news/n0712/17blackhole/




منبع spaceflightnow
از مجموعه ایران
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد