انسان بهعنوان عنصر حیاتی تشکیلدهنده سازمانها نقش اساسی در به حرکت درآوردن فعالیتهای روزمره دارد. حتی باوجود پیشرفتها در عرصه فنآوری و سختافزاری مدیریت سازمانها، اداره این تودهها بدون حضور مؤثر انسانها میسر نخواهد بود. به همین دلیل در ادبیات مدرن مدیریت همواره از انسان بهعنوان ارزشمندترین منبع سازمانهای امروزی یاد میشود که علاوه بر دمیدن روح در کالبد سازمانها، در تصمیمگیری، حلوفصل چالشها و مشکلات و ارتقاء بهرهوری بیشترین تأثیر را دارند. لذا بهکارگیری نیروی انسانی توانمند و تلاشگر که از دانش کافی و بهروز برخوردار باشند تا حد زیادی تضمینکننده موفقیت سازمانهای پیشرو امروزی میباشد.اهمیت منابع انسانی در صنعت ساخت بهعنوان یک بخش کلیدی در اقتصاد ایران در ادبیات علمی موجود بارها مورد بحث و پژوهش قرارگرفته است. بطوریکه میتوان از نیروی انسانی و نحوه عملکرد و رفتار آن در سازمانهای پروژه محور و بخصوص در پروژههای ساخت بهعنوان یک عامل تأثیرگذار بر موفقیت پروژه نام برد. این در حالی است که مطالعات روی انسانها با توجه به پیچیدگیهای گسترده ماهیتی و تغییرات پیوسته در ارزشها، روان و سبک و سیاق زندگی بشری از زمینههای چالشبرانگیز در مدیریت پروژه میباشد که در استانداردها و متدولوژیهای مختلف به آن پرداختهشده است. دراینبین توسعه و بالندگی نیروی انسانی از طریق بهبود قابلیتها و دانش کارکنان میبایست بهعنوان یک هدف استراتژیک در چشمانداز سازمانهای ساخت در عصر حاضر قرار گیرد.
در کنار دانشگاهها و مؤسسات آموزشی، از همایشها و کنفرانسهای علمی و تخصص بهعنوان یک منبع مؤثر کسب دانش یاد میشود. در جو مثبت اینگونه گردهماییها مسئولان، مدیران، اساتید، اهالی صنعت و دانشجویان نسبت به اشتراک قرار دادن دانستهها و تجربیات خود اهتمام میورزند تا با یادگیری نکات اساسی در فضایی بدون تنش و آرام با چالشهای مدیریتی و اجرایی دستوپنجه نرم کرده و پروژهها را با موفقیت به پایان برسانند. بهعبارتدیگر شرکت در همایشهای علمی با بهبود سطح دانش افراد سبب میشود که سازمانها به اهداف و برنامههای از پیش تعیینشده دستیافته و همچنین قابلیت انطباقپذیری خود با تغییراتی محیطی را افزایش دهند. با این دیدگاه دبیرخانه کنفرانسهای مدیریت ساخت و پروژه افتخار دارد تا با همکاری گروه مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و دپارتمان مدیریت ساخت موسسه آموزش عالی علاءالدوله سمنانی گرمسار «اولین کنفرانس بینالمللی و سومین کنفرانس ملی مدیریت ساخت و پروژه» را در تاریخهای 7 و 8 بهمنماه 1395 و در شهر تهران برگزار نماید.
بر پایه تجربه برگزاری دو دوره کنفرانسهای ملی در سالیان گذشته نیاز به تر ریق خون تازه در بدنه سیستم کنفرانسها احساس شد و بنابراین با دعوت از اساتید برجسته خارجی راه برای تبادلات علمی آتی گشوده شده است. در انتخاب محورها سعی شد که کلیه مباحث مهندسی اجرایی و مدیریت پروژه پوشش داده شوند که تنوع موضوعی مقالات دریافتی مؤید این مطلب میباشد. نکته قابلذکر دیگر افزایش قابلتوجه کمیت مقالات دریافتی است که افزایش 84 درصدی نسبت به سال پیش را شاهد هستیم. لذا برای ایجاد فرصت ارائه نقطه نظرات به پژوهشگران ارجمند پنل های سخنرانی در دو روز با توجه به مضمون طبقهبندیشده و پخششدهاند. درمجموع بالغ بر 280 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسالشده است که بهصورت 65 ارائه شفاهی، 70 چاپ در مجموعه مقالات،130 ارائه پوستر موردپذیرش قرارگرفتهاند. همچنین جهت ارتقاء سطح علمی کنفرانس برای اولین بار از اساتید برجسته داخلی جهت برگزاری کارگاههای آموزشی دعوت بهعملآمده است که تعداد هشت کارگاه سودمند در برنامه کنفرانس گنجاندهشده است. امید است که این همایش با استفاده از تجارب مدیران محترم، اساتید بزرگوار و مشارکت مؤثر دانشجویان عزیز در راستای تحقق اهداف عالی آموزشی و پژوهشی خود قدم بردارد. جا دارد در انتها از همکاری کمیته داوران و تیم 30 نفره اجرایی کنفرانس که ما را در برگزاری این همایش یاری نمودند تشکر کرده و آرزوی توفیق برای این عزیزان از بارگاه ایزد منان دارم.